Az orvos válaszol...

Gyakori kérdések és válaszok, Flabélos használattal kapcsolataban

 

Az alábbi írással szeretnénk segíteni az érdeklődőknek és leendő ügyfeleinknek. Orvos kollégák véleményét és javaslatát továbbítjuk a Flabélos készülék használatát érintően. Ha olyan kérdése lenne, amire itt nem találta meg a választ, felteheti azt a következő gombra kattintva:

 

Kérdését erre a gombra kattintva teheti fel

Lehet-e használni a Flabélos készüléket gerinc-, vagy porckorong-sérv esetén?

Lehet-e használni a Flabélos készüléket, ha csontpótló fémet, vagy műanyagot (ún. protézist) ültettek a csigolyák mellé?

Lehet-e használni a Flabélos készüléket daganatos megbetegedések esetén?

Lehet-e használni a Flabélos készüléket visszér betegség esetén?

Lehet-e használni a Flabélos készüléket cukorbetegség esetén?

Lehet-e használni a Flabélos készüléket hasi-sérv esetén?

Mi van, ha szédülök a Flabélos készülék használata közben?

Lehet-e használni a Flabélos készüléket epekő esetén?

Lehet-e használni a Flabélos készüléket epilepsziás betegség esetén?

Lehet-e használni a Flabélos készüléket Sclerosis Multiplex esetén?

Lehet-e használni a Flabélos készüléket méhen belüli fogamzásgátló eszköz használata mellett?

 


2013-01-24

Kedves Segítők!
Arról szeretnék érdeklődni,hogy epilepszia estén a gép használata során mi történik a testben illetve arról, hogy ha:nem nagyrohamot-rángógörcsöt okozó, a temporális lebenyből induló, eddig kétszer, 1 évvel ezelőtt 1-2 perces emlékezett kiesést okozó epilepsziás rosszullét esetén használható-e a flabellos gép.
Köszönöm szépen: Moncsi

2013-01-23

Tisztelt Dr. Nő!
Érdeklődni szeretnék, hogy gyomorgyűrű mellett használható-e a Flabélos?
Válaszát előre is köszönöm! 
Üdvözlettel Imréné

TISZTELT HÖLGYEM!

A gyomorgyűrű alkalmazása elméletileg nem képez ellenjavallatot, de tudomásom szerint erre vonatkozóan még nem történtek kutatások. 
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-22

Kedves Éva!
Vácon van szalonom, és több kérdést szeretnék a doktornőtől megkérdezni- a vendégeim kérdését tolmácsolva.
Mindegyiknél ugyanaz a kérdés, használhatja-e, illetve van-e valami megkötés a fokozatban?
1.,Az illetőnek platina / műanyag ötvözettel van 2 csigolyája rögzítve
2.,nyaki ill.derék porckorong sérvvel, ami még nincs műtve
3.,visszér esetén
4.,hólyagsérv ( hüvelysérv ) esetén ( evvel futni nem szabad neki)
5.,kulissza tumor miatt már a méhét kivették kb.4 éve, azóta jól van
Nagyon megköszönöm, ha továbbítod, ill. visszaküldöd válaszait nekem!
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel,Gyöngyi

KEDVES GYÖRGYI!

A nyakba épített platina, illetve a nőgyógyászati tumor esetén vibrációs tréner használata nem javasolt. A 2. és 3 esetben használható a készülék. 
Tisztelettel: Dr Endre Veronika

2013-01-22

Kedves Doktornő!
Tizenhat éve a bal fülembe otosclerosis miatt shutrecht protézist építettek be. Ez esetben alkalmazható-e ez a vibrációs terápia?
A kérdésére válaszolva,a vibrációs tréner alkalmazható.
Üdvözlettel: Dr. Endre veronika

Boka körüli felületes (nem mélyvénás) komolyabb érproblémák esetén van-e kontraindikáció?
Szükséges volna tudni a betegség mibenlétét a beteg leletéről. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-22

Tisztelt Doktornő!
Döbbentem olvastam egy korábbi kérdésre adott válaszát miszerint méhen belüli eszközzel nem lehet használni a Flabélos készüléket. Milyen problémát okozhat ,mert én már 10X10 perc használaton túl vagyok és a fogamzásgátlás ezen módját alkalmazom?
Üdvözlettel:Kné Éva

KEDVES ÉVA!

Sajnos az ellenjavallatok között szerepel a méhen belüli eszköz. Elvi lehetőség van az elmozdulásra, ami befolyásolhatja az eszköz hatékonyságát. 
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-21

Szia Éva!
Szeretnélek megkérni, hogy az alábbi "történetet" továbbítsd légyszi a doktornőnek véleményezésre. Érdekelne, hogy a gép használata okozhat e ilyen problémát:
"Változás korában levő 59 éves nő vagyok, rendszertelenné váló menstruációs tünetekkel. Néhány flabelos tréning (kb. 6-8, 10 min.) után alhasi fájdalmaim jelentkeztek és erős az eddigieknél hosszabb ideig tartó menstruációs vérzés következett be. Orvosi beavatkozásként fr.abrasio-t kellett végezni rajtam, mely után egy hét múlva ismét flabelos tréninggel próbálkoztam (10 min. 6.szint).Ismét, az előzőeknél enyhébb alhasi fájdalmat éreztem és másnap ismét vérzéssel szembesültem, mely enyhébb és 2 nap után lecsengő volt, ezek után egyelőre felfüggesztettem a flabelos tréningemet. Esetemet okulásul, a tapasztalati adatbázis bővítése, tanulságok levonása céljából osztom meg Önökkel."
Üdvözlettel: Mária

KEDVES MÁRIA!

Számomra nem egyértelmű a leírásból, miért kellett az abráziót elvégezni. Gondolom ennek nőgyógyászati oka volt. Az abrasió után 3 hónapot illik kihagyni a vibrációs trénerrel. Ugyanez vonatkozik minden más műtéti beavatkozásra is.
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-21

Kedves Doktornő!
Ezúton szeretnék érdeklődni hogy van egy vendégem akinek december végén kiment a térdkalácsa és most merevítőt használ járáshoz,és szeretne flabizni de én mondtam hogy előbb szeretnék utánajárni. Köszönöm előre is.
Üdvözlettel: Andi

KEDVES ANDREA!

Mivel vendége jelenleg is balesetis sebészeti kezelés alatt áll, muszáj legalább 6 hetes szünetet tartani. Állapotának stabilizálódnia kell.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-17

Kérdés: Reflux esetén alkalmazható a Flabélos?

Válasz: Refluxbetegség esetén alkalmazható a Flabelos.

2013-01-17

Kérdés: Egy ismerősömnek 2008-ban szívinfarktusa volt, azóta vérhígítót szed, és visszere van. Használhatja-e?

Válasz: Infarktus után/5 éve zajlott/ enyhe és kp. fokú visszeresség esetén a készülés használatának ellenjavallata nincs.

2013-01-17

Tisztelt Doktornő!
Gyógyszeresen kezelt, s emiatt tünetmentes epilepszia esetén használható-e a Flabélos?
Köszönettel: Brigitta

KEDVES BRIGITTA!

Epilepszia esetén semmiképpen sem jön szóba a vibrációs tréner használata.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-17

Tisztelt Doktornő!
Kislányom 8 éves múlt és sajnos túlsúlyos. Jár táncos edzésekre, de szeretném a köztes napokon, ha a Flabélost használná. Mit gondol, ilyen kis kortól lehet e használnia?
Köszönöm előre is a válaszát.
Üdvözlettel: Bné N. Renáta

KEDVES RENÁTA!

Kislányának inkább a mostani életkorában a hagyományos tréninget javaslom. Még néhány évet várnia kellene a vibrációs tréner alkalmazásával. Úgy 12 éves kor körül 4-6 fokozaton kezdje használatát. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-17

Kérdés: Nem a hagyományos spirál, hanem a MIRENA méhen belüli gyógyszeradagoló rendszer esetén használható-e a Flabélos?

Válasz: Méhen belüli eszköz esetén a vibráció ellenjavallatot képez.

2013-01-17

Kedves Doktornő!
Édesanyám 57 éves és egészen fiatal kora óta visszeres a lába, illetve a térde kicsit gyenge (nem tudom, hogy nevezzem, fordult már ki neki), trombózisa nem volt. Ő használhatja a Flabélost? Esetleg inkább ülve használja vagy alacsonyabb fokozaton?
Köszönettel: N.Éva

KEDVES ÉVA!

Enyhe és közepes fokú visszeresség esetén, illetve térd panaszok estén alacsonyabb fokozatról indulva használhatja édesanyja a készüléket. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-17

Tisztelt Doktornő!
Olvastam, hogy a gép használata emeli a tesztoszteron szintet. Ez nem hat károsan a női hormonrendszerre?
Köszönettel!

KEDVES ÉRDEKLŐDŐ!

A gép használata során a hormonális rendszerre jótékonyan hat, a női hormonháztartást nem befolyásolja.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-17

Kedves Éva,
Ma volt bent nálam egy idősebb hölgy és szeretné használni a gépet leírom a kortörténetét mert én nem tudom és nem találtam az orvosi kérdések közt választ rá: 2012 márciusában szívbillentyű csere és koszorúér műtétje volt (vipepass?)
Egy 5éves lelete szerint csigolya elcsúszása volt (azt tudom, ilyennel nem használható a gép) viszont 2012 év végén nem volt kimutatható.
Köszönöm Heni

KEDVES HENI!

A szívbillentyűműtét után nem javasolható a vibrációs tréner. 
Tisztelettel: Dr Endre Veronika

2013-01-14

Kedves Éva,
Lenne egy orvosi kérdés van egy hölgy aki járni szeretne Flabélosra hozzám, de egy évvel ezelőtt Insitu carcinoma-val műtötték (végbél és a hüvelynél ez egy kifelé nővő daganat volt) se sugár se kemóterápiát nem kapott, tünetmentes. Még  ezt írtam le : M. Bowen.
Szeretném őt tájékoztatni, hogy jöhet e hozzám flabizni.
Illetve mellben lévő cisztával, ami hol van hol van nincs (van behelyezve mellimplamtátum) használható e a gép.
Üdvözlettel Heni

KEDVES HENI!

Sajnos a rosszindulatú daganatos betegséggel - bár in situ, nem alkalmazható. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-14

Tisztelt Doktornő!
Szeretném kipróbálni a Flabélos gépet, de 15 éve volt egy balesetem, a medencémet implantátummal fogatták össze, mert darabokra törött. Ez a mai napig bent van. 4 éve műtötték a szívemet, mert az egyik billentyű leszakadt, ezt visszavarták műbillentyűt nem kellett beültetni. Nem vagyok túlsúlyos, csak nincs időm a mozgásra, ezért gondoltam a Flabélosra. Köszönöm válaszát.
Tisztelettel: Ákos

Kedves Ákos!
Beültetett műbillentyűs és a medencébe beépített fém implantatum- gondolom stabilizációs nagyműtéte volt- vibrációs tréner nem alkalmazható. 
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-14

Kedves Doktornő!
Érdeklődöm, hogy systémás autoimmun betegségben szenvedő (gyógyszerek:  Keppra, Medrol, Atronbin, Nebilet, Marfarin...) több szervet érintő, RS, APS, LA. SLE. RA, SS, MCTD, epilepszia használható-e a flabélosi gép, ha igen hányas fokozat az ajánlott?
Köszönettel. FG

TISZTELT F.G.!

A fent leirt betegségek közül csak epilepszia mellett nem alkalmazható a Flabelos. 
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-11

Tisztelt Doktornő!
Azt szeretném tudni, hogy ha születésem óta csípőficamos vagyok, többször voltam már műtét közelben és jelenleg ott tartunk, hogy indokolt lenne akár a protézis beültetése is, használható-e, ha igen, akkor várhatóan eredményesen-e a Flabélos.
Köszönöm válaszát, N. U. Judit

KEDVES JUDIT!

A Flabélos kezelés gyógy terápiára, rehabilitációs célokra is kiválóan alkalmazható. Említett betegségében is, hiszen mind az ízületet támogató izmokat, mind a szalagok állapotát kedvezően befolyásolja. A protesis beültetése előtt mindenképpen érdemes vele próbálkozni, gyógytornával kiegészítve.
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-11

Kérdés: Combfeszítő izom részleges szakadásával használhatja-e, ha 2 hónapja történt?

Válasz: Traumát, illetve műtétet követően legalább 3 hónap szünet javasolt.

2013-01-11

Kedves Doktornő!
Szeretném megkérdezni, volt-e már olyan tapasztalat, hogy
1. nem gyulladt, de visszeres a néni lába, csúnyán, ő használhatja-e?
2. 15 éves gerincferdüléses fiatal?
3. epe: fala nem vastagabb, lumenében egy 4-5 mm nagyságú kő ábrázolódik. Epeutak nem tágabbak. A veséken pangás, biztos kő, térszűkítés nem látható.
Köszönöm előre is!!!
Üdv L.Orsi

KEDVES ORSI!

1. Előrehaladott visszeresség esetén sebészi konzultáció szükséges műtét irányában.
2. Fiatal gerincferdüléses fiatal használhatja, amennyiben nincs durva torzulás.
3. Epekövességben nem alkalmazható. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-10

KEDVES Doktornő!
Egy vendégemnek szklerózis multiplexe van. A kérdésem az, hogy milyen fokozaton használhatja, és milyen rendszerességgel a Flabelost.
Üdvözlettel: Zsuzsanna

KEDVES ZSUZSANNA!

SM -ben mind a koordináció mind az izmok erősítése szempontjából  nagyszerű segítséget jelent a Flabelos használata.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-07

Kedves Doktornő!
Régebben volt epilepsziám, amit már gyógyulttá nyilvánítottak az orvosok, évek óta nem volt rohamom. Kérdésem az lenne, hogy így lehet-e használni a Flabélos-t, nem fog-e kihozni epilepsziás rohamot? (voltak régebben olyan szolgáltatások, mint pl. lézeres szőrtelenítés, amit emiatt nem vehettem igénybe).
Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelettel: Nóra

KEDVES NÓRA!

Sajnos epilepszia semmilyen formájában nem alkalmazható vibrációs tréner. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-07

Kedves Doktornő!
Vendégem térdével sok problémája van, porckorong kopás /30 évi tenisz után/
Javasolja-e Flabelos használatát és milyen programmal?
Üdvözlettel: E. Erika

KEDVES ERIKA!

Porckorong és térdbeteg vendégének alacsony, 4-es fokozaton javaslom a kezdést majd alkalmanként fokozatosan emeljék fel a készülék sebességét. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-07

Tisztelt Doktornő!
Érdeklődnék, hogy gerincferdülés mellett használható-e a Flabelos gép? A gerinc hátnézetből kb. lapockamagasságban kitér minimálisan jobbra, illetve ugyanott hossztengelye mentén kissé eltekeredett (előrehajolva a hát jobb oldalán kissé kipuposodnak a bordák) Szakorvos nem ajánl futást, csak kerékpározást, úszást, stb... és vázizomzat erősítést
Válaszát előre is köszönöm
Üdvözlettel: RK

TISZTELT R.K.!

Az Ön által leirt gerinc deformitás esetében alkalmazható a Flabelos készülék, természetesen kellő óvatossággal kezdve. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-07

Tisztelt Doktornő!
Az lenne a kérdésem, hogy orvos által gyógyultnak diagnosztizált epilepsziás használhatja-e a Flabélos gépet? Nem fog kihozni újabb rohamokat (már évek óta nem volt)?
Üdvözlettel: Nóra

KEDVES NÓRA!

Epilepsziában nem javallt a vibráció alkalmazása. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-04

Kedves Doktornő!
Jobb mellemben csomó található. Mintavétellel megállapították, hogy fibroadenoma. Érdeklődni szeretnék, hogy ez mellett használhatom-e a gépet.
Köszönettel: Enikő

KEDVES ENIKŐ!

Csak rosszindulatú daganatos megbetegedésekben ellenjavallt. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-02

Kedves Doktornő!
Néhány hete nátha melléhatásaként szemgyulladásom volt, amire szemcseppet írt fel az orvos. A kezelés befejezését követően, néha újra viszkető érzésem van a szemhéjon, azonban egyéb tünetet nem tapasztalok. Ebben az esetben használhatom-e a Flabélost, vagy ez is gyulladásos állapotnak minősül? Egyáltalán miért nem javasolt ilyenkor? Arra gondolok, hogy ilyenkor téli időszakban előfordulhatnak kisebb-nagyobb megfázások, fertőzések, amik pár nap alatt, magától elmúlnak... 
Válaszát köszönöm! K. Szilvia

KEDVES SZILVIA!

Nátha, megfázás esetén néhány napra; gyógyulásig fel kell függeszteni a Flabelos használatát. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-02

Kedves Doktornő!
Olvastam, hogy a gép használatát a fémimplantátumok megléte kizárja. Az erek szűkülete miatt bevezetett háló is a kizáró okok között szerepel?
Köszönettel. Erzsébet

KEDVES ERZSÉBET!

Legyen kedves, küldje el a pontos diagnózist. 
Köszönöm: Dr. Endre Veronika

2013-01-02

Tisztelt Doktornő!
Kérdezni szeretném, hogy nyaki érelmeszesedés mellett lehet-e alkalmazni a gépet, nem oldja fel a plack-ot? Csak az erre ajánlott aspirin félét szedi rá az ismerősöm! 
Válaszát előre is köszönöm

TISZTELT ÉRDEKLŐDŐ!

Nyaki érelmeszesedésben nem ellenjavallt a készülék használata.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2013-01-02

Kedves Doktornő!
Egyik vendégem szeretne járni Flabélosra. Szívritmus zavara van, és trombózis van a lábában, erre vérhígítót szed. Ellenjavallt? 
Köszönettel: Dorina

KEDVES DORINA!

Sajnos szívritmuszavar, illetőleg alsóvégtagi trombózis esetén vibráció nem alkalmazható. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-27

Tisztelt Doktornő!
60 éves nő vagyok, súlyfeleslegem van, főleg hasra híztam (108cm). Ez év szeptemberében lágyék és lábfájás miatt a neurológiára utaltak be, itt lumbalis gerinc és sacrum MR vizsgálatot végeztek az orvosi vélemény az alábbi volt; Durva degeneratív eltérések.L.III-IV. és L.IV.-V résekben secunder canalis spinalis szűkület, győk compressiót okozó hernia;  A neurológián 10 alkalommal infúziós kezelést kaptam, fájdalmaim ezt követően nagyon ritkán, jelentkeztek. A neurológián a reumaosztályra küldtek, ahol fizikoterápiát írtak elő. A 4. kezelést követően, a bal lábam sípcsontjánál igen nagy fájdalmat érzek. Belgyógyászati problémám is van, magas vérnyomás, reflux, a májamon cisztákat találtak, hiperkoleszterin. TOS. COPD.
Szeretném leadni a hasamon keletkezett súlytöbbletet (83 kg. vagyok). Használhatom-e a Flabélost, és ha igen, milyen gyakorlatokkal, hányas szinten.
Köszönettel: B.Magdi

KEDVES B. MAGDI!

Számos mozgásszervi és belgyógyászati betegsége nem képezi Flabélos használatának ellenjavallatát. Amennyiben gerincpanaszai fizioterápiára nem szűnnek, érdemes továbbgondolni a dolgot idegsebészeti szakvizsgálat irányában. A Flabélos óvatos bevezetését ajánlom. 
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-27

Kedves Doktornő!
Van-e veszélye a gép használatának, ha esetlegesen egy még meg nem állapított terhesség áll fenn, például a következő várható menstruáció előtt? Lehetséges, hogy inszeminációs kezelésre is sor kerül, ebben az esetben ellenjavallt a használat? 
Válaszát köszönöm!

KEDVES HÖLGYEM!

Fertilis korú nőknél a teherbeesés bármikor bekövetkezhet. Ha insemináció tervbe van véve, akkor ennek időpontjától nem javaslom a Flabélos vibrációs tréner használatát.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-27

Tisztelt Doktornő!
20 éves fiatalember vagyok, már lassan 2 éve hobbi szinten testépítek, de fiatalkoromból a hastájékon maradt jelentős mennyiségű zsír, ezt azóta sem sikerült eltüntetni, sem diétával, sem az edzések fókuszálásával, és ezek vegyítésével sem. Rengetek cikket olvastam a testépítéssel és a testzsír % csökkentésével kapcsolatban, az a kérdés merült fel bennem, hogy a Flabélos géppel miként csökkentené a testzsírt, hiszen legjobb tudásom szerint embertől függően 30-40-50 perc monoton testmozgással, belőtt pulzussal indul meg a zsírégetés folyamata, azonban a gép első ránézésre csak izommunkát szimulál, különböző testhelyzettől függően. Tehát miként működne a gép zsírégetés szempontjából, akár másnak, akár nekem?
Válaszát előre is köszönöm!

TISZTELT 20 ÉVES FIATALEMBER!

A Flabélos által végzett aktív izommunka – 10 perc alatt 50 percnyi edzőtermi munka – már természetesen együtt jár a zsírégetéssel, tehát ez időben is stimmel, másrészt igen nagyfokú méregtelenítő folyamat is bekövetkezik, nyirokereken keresztül, mivel a méregtelenítés megindul, apad a zsír…
A másik hogy az sem mindegy hogy milyen típusú a diéta. Testsúlycsökkentő diétákból nagy a felhozatal, legtöbbjük kampányjellegű, olyan megbízható módszert kell találni, ami hosszú távra szóló, jojó effektus nélkül.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-16

Tisztelt Doktornő! 
Elnézést kérek, hogy ismét zavarom, de már kétszer tettem föl a kérdésemet és nagyon fontos lenne a válasza. Sérv műtét miatt hálót ültettek be a hasamba, cukorbeteg vagyok, és kissé elhízott is. Nagyon szeretném használni a Flabélos gépet, de félek, hogy esetleg kiszakadhat a háló. Nagyon kérem szíves válaszát. Köszönettel. B.Mária

TISZTELT B. MÁRIA!

Hasfali sérve megoldott. Szövetbarát háló került beültetésre. Túlsúlya illetve diabetese miatt nagy szükség lenne a Flabelos általi mozgásterápiára. Használja, alacsony fokozattal kezdve.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-15

Kedves Doktornő!
CML-es betegség esetén használható a FlaBélos?

CML-s betegnél nem alkalmazható a vibrációs tréner.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-15

Kedves Doktornő!
A Flabelost nem ajánlják beültetett implantátum esetén. Ez a fogak pótlására beültetett implantátumokra is vonatkozik, ami a fogsor-híd alatt van?
Köszönettel: V.Éva

KEDVES V. ÉVA!

Fogászati implantátummal nyugodtan használhatja a készüléket. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-15

Kedves Doktornő!
A vibrációs gép használata közben rendszerint nagyon erős gyomorfájásom van. Olyan, mint amikor a busz összerázza a gyomrot, csak sokkal erősebb. Tudna nekem javasolni megoldást erre a problémára? Köszönettel: S. Judit

Kedves Judit!
Érdemes lenne alacsonyabb fokozaton, hajlított lábbal, és kissé a középpont felé állni a gépen, amennyiben panaszt nem okoz, fokozatosan emelnie a fokozatot.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-15

Kedves Doktornő!
Szeretném megkérdezni, hogy ha valakinek térdficammal volt gipszben a lába 6 hétig, mennyi idő után használhatja a Flabélost, ha használhatja egyáltalán?
Válaszát előre is köszönöm! 
Üdvözlettel: W.K.K.

KEDVES K!

Térdficam után érdemes 3 hónapot várakozni, a megfelelő stabilitás eléréséig.
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-15

Kedves Doktornő!
Mai telefonbeszélgetésünk alapján kérem tájékoztasson, hogy a Flabélos gépük használható-e szívműtéten átesett betegek által.
Édesanyám 66 éves, másfél éve a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben ötszörös koszorúér by-pass műtéten esett át. Jelenleg jól érzi magát, a műtét óta egyszer fordult elő magas vérnyomás eredetű zavar, amelyet a vérnyomás stabilizálásával kezeltek. Azóta általános közérzete jó.
A gépet elsősorban kismértékű fogyás elősegítésére, továbbá általános erőnlét javítása céljából vennénk neki, óvatos használat mellett.
Kérem, orvosukon keresztül tájékoztassanak, van-e a fent leírt esetben ellenjavallat.
Köszönöm: S. Károly

TISZTELT S KÁROLY ÚR!

Önmagában a koszorúér műtét nem ellenjavallja a vibrációs tréner használatát. Tudnom kellene, hogy a magasvérnyomás betegségen és a koszorúérbetegségen kívül van-e más szívbetegsége, pl szívritmuszavar, szívelégtelenség.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-15

Tisztelt Doktornő!
Egy 50-60 körüli úrnak a szívénél az érbe 3db hálócskát tettek, ami nem fix van egy kis mozgása. Használhatja-e a Flabélost??
Üdvözlettel: Valéria

TISZTELT VALÉRIA!

Önmagában a koszorúér műtét nem ellenjavallja a vibrációs tréner használatát. Tudnom kellene, hogy a magasvérnyomás betegségen és a koszorúérbetegségen kívül van-e más szívbetegsége, pl szívritmuszavar, szívelégtelenség.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-14

Kedves Doktornő!

Az előttem kérdező is ugyanazt kérdezte, ami engem is foglalkoztat. Arra azonban nem kapott választ, hogy veszélyes-e. Előfordulhat, hogy megakadályozza a beágyazódást az izmok Flabélos-szal mozgatása? Kérem, írja meg válaszában, hogy a ciklus mely időszakában biztonságos a Flabélos használata, mikor nem veszélyezteti a teherbe esést. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
M.Edit

KEDVES EDIT!

A Flabélos fertilitási korban levő nőknél használható. Semmilyen adat nincs arra vonatkozóan, hogy a beágyazódást megakadályozná. Természetesen, amennyiben insemináció illetve IVF történt, potenciálisan terhesnek tekinthető a nő, így ekkor már nem alkalmazható. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-14

Tisztelt Doktornő! 3,5 hónapja volt egy ptx-em, 3cm-es és csak egy drain csöves szívókezelésem volt, és 5 nap alatt meggyógyultam. Használhatom-e a gépet ezek után, nem árt a tüdőmnek?
Válaszát előre is köszönöm! H. Henrietta

TISZTELT HENRIETTA!

Tudnom kellene, mi váltotta ki a PTX-t. Spontán PTX volt, vagy betegség talaján jött létre? Várom válaszát!
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-13

Kedves Doktornő!
Ezúton érdeklődnék, hogy miomával műtötték a hölgyet 5 héttel ezelőtt, így mikortól használhatná a flabit? Nagyon jól van, nincs semmi tünete. Jó közérzete van. Köszönettel:S. Andrea

TISZTELT ANDREA!

A myomával műtött hölgynél 3 hónap várakozás szükséges. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-13

Kedves Hölgyem!
Érdeklődni szeretnék,hogy CML - (leukémia) esetén használható a gép? 
Válaszát előre is köszönöm!

KEDVES KÉRDEZŐ!

CML esetén nem alkalmazható a vibrációs tréner.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-13

Kedves Doktornő!
Szürkehályoggal, szédüléssel használható-e a gép? Jó-e a szédülésre?

TISZTELT KÉRDEZŐ!

Szürkehályog esetén a Flabelos nem elllenjevallt. Szédülés kezelésére nem használatos. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-13

Kedves Doktornő!
Szeretném megkérdezni, hogy az egyik fiatal vendégünknek a jobb térdében meg vannak nyúlva az ízületek. Jelenleg használja a Flabit, fájdalom nélkül. Valószínű műtétre kerül a sor. A kezelő orvosa mondta, viszont nem ismeri a Flabélost. Így Ő nem tudott ezzel kapcsolatosan véleményt alkotni.
Elképzelhető, hogy ezzel a módszerrel elkerülheti a műtétet? Természetesen alacsonyabb fokozatot használunk. Hányas fokozatig használhatja a gépet?
Válaszát megköszönve üdvözlöm. V.Erzsébet

KEDVES ERZSÉBET

Ha a vendége fájdalom nélkül tudja használni a Flabelost, akkor talán érdemes lenni a műtéttel, hiszen a gép rehabilitációs célokat is szolgál. Amennyiben a műtét elkerülhetetlen, akkor 3 hónapos várakozás szükséges a gép használatáig.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-13

Kedves Doktornő!
Nagyon vonz a Flabelos használata, de még nem mertem meglépni, hogy vegyek bérletet. A legfontosabb nekem, hogy a hasam (nem szülés utáni, stb. felesleg, csak egy kisebb úgynevezett poci) lefogyjon, és a combom hátsó felszínén a kismértékű narancsbőrt (ami nem súlyos) eltüntessem. Arra gondoltam, hogy a havi bérletet veszem meg, ami minden napra 20 percet jelent. E mellett, sikerülne elérnem a kívánt eredményt, az Ön véleménye szerint?
Válaszát előre is köszönöm. H. Tünde

KEDVES TÜNDE!

Az Ön által leirt kozmetikai problémákra biztosan segítség a Flabélos használata. A megfelelő diéta alkalmazása is elkerülhetetlen, hogy a folyamat ne térjen vissza. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

 

2013-01-22

Kedves Éva!
Vácon van szalonom, és több kérdést szeretnék a doktornőtől megkérdezni- a vendégeim kérdését tolmácsolva.
Mindegyiknél ugyanaz a kérdés, használhatja-e, illetve van-e valami megkötés a fokozatban?
1.,Az illetőnek platina / műanyag ötvözettel van 2 csigolyája rögzítve
2.,nyaki ill.derék porckorong sérvvel, ami még nincs műtve
3.,visszér esetén
4.,hólyagsérv ( hüvelysérv ) esetén ( evvel futni nem szabad neki)
5.,kulissza tumor miatt már a méhét kivették kb.4 éve, azóta jól van
Nagyon megköszönöm, ha továbbítod, ill. visszaküldöd válaszait nekem!
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel,Gyöngyi

2012-12-12

Kedves Doktornő!
Több kérdésem is lenne.
1./ Köldöksérv esetén?
2./ Két strok után, az utolsó 5 éve volt és némi izomgyengeség esetén?
3./ Vese ciszta kb. 1-2 cm-es setén használható-e a Flabi?
Választ előre is megköszönve üdvözlöm! Rné Erzsébet

KEDVES ERZSÉBET!

Az Ön által leirt mindhárom betegségestén alkalmazható a Flabelos. Azonban köldöksérv esetén sebészi konzultáció szükséges estleges műtét elbírálására.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-12

Kedves Doktornő!
Egy 55 éves hölgy ismerősöm nevében érdeklődnék, aki használni szeretné a vibrációs gépet, de több műtéten esett már át. 2006-ban vastagbél daganattal (sztómazsákot viselt), majd eltávolították a két petefészkét, 2008-ban tüdő daganattal műtötték. Végül 2009-ben sztómazárással. Azóta tünetmentes, de a sztómazsák helyén, illetve gyomortájékon sérv alakult ki. Vékony hasfala miatt pedig szorítónadrágot visel. A gépet fogyás, illetve állóképesség növelésére szeretné használni.
Köszönettel: P. Erika

KEDVES ERIKA!

A hölgy ismerőse, az Ön által leírt betegségeivel, ne használja a vibrációs trénert. A betegsége arra utal, hogy sajnos a rosszindulatú daganatok egymást váltották. Az Ő esetében nem javaslom.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-11

Tisztelt Doktornő!
Szeretném megkérdezni, hogy hasi sérv esetén használható-e a készülék?
Tisztelettel: H. Anikó

KEDVES ANIKÓ!

Önmagában a hasfali sérv nem képez ellenjavallatot, kivéve, ha nagyfokú. Társbetegségektől és testsúlytól is függ. Javaslok sebészi konzultációt. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-11

Kedves Doktornő!
A kérdésem az lenne, hogy hasi sérvvel lehet-e használni a Flabélost? 
Köszönöm a válaszát

KEDVES ÉRDEKLŐDŐ!

A hasfali sérv nagyságától függ. Kizáródásra való hajlam esetén semmiképpen nem használható a vibrációs tréner. Mindenképpen sebészeti konzultáció szükséges. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-12-10

Tisztelt Doktornő!
1 éve anaemia perniciosa miatt 1-2 havonta B12 inj. kezelést kapok. Emellett kb. fél éve kisebb gerincsérvet is diagnosztizáltak nálam.
Használhatom-e a Flabelos készüléket? 
Köszönettel: Sz.Beatrix

 

 

2012-11-22

Tisztelt Doktornő!
Érdeklődni szeretnék, hogy dongalábas eseteknél ajánlják-e a készüléket, és ha igen, milyen kortól? Köszönettel: Marcsi

KEDVES MARCSI!

Legalább 6 évesnek kell lennie. Kiegészítő terápiaként szóba jöhet. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-21

  • Tisztelt Doktornő!
  • Meg szeretném kérdezni, hogy a Flabelos készüléket Mirena méhen belüli eszközzel is lehet használni? 
  • Köszönettel: Katalin

KEDVES KATALIN!

Méhen belüli eszköz mellett használata nem javasolt. Elvi esély lehet az elmozdulásra.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-21

Tisztelt doktornő!
5 hónapja született a kislányom és szoptatom,l ehet emellett használni a Flabélost?
Üdvözlettel:J. Barbara

KEDVES BARBARA!

A Flabélos szoptatás alatt alkalmazható.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-21

Tisztelt Doktornő! 
37 éve gerincferdülés miatt műtéten estem át, melynek során csontléceket ültettek be a csigolyák mellé mindkét oldalon, ezzel 30 cm hosszan teljesen lemerevítették a gerincet. Csak a nyakam és a derekam hajlik. Állandó nyak-, váll-, derék-, csípő-,térdfájdalmaim vannak. Használhatom-e a készüléket egy ilyen operáció után?
Válaszát várva, üdvözlettel: D. Györgyi

KEDVES GYÖRGYI!

Óvatos kezdettel, lassan emelve a fokozatot, javasolnám a gép használatát említett gerincbetegségével.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-20

Tisztelt Doktornő! 
Érdeklődni szeretnék, hogy menstruáció ideje alatt lehet-e használni a Flabelos gépet? Illetve panaszt nem igazán okozó jóindulatú miomát állapítottak meg nálam, ebben az esetben lehet használni a gépet? 
Válaszát várva. Köszönettel: K. Krisztina

KEDVES KRISZTINA!

Természetesen menstruáció alatt és panaszt nem okozó myomával is használható.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-19

Tisztelt Doktor Nő! 
6 éve nyirokmirigy rákkal műtöttek, de azóta teljesen meggyógyultam, jól vagyok. Használhatom-e a gépet? 
Üdvözlettel: Éva

KEDVES ÉVA!

A daganatos betegség gyógyulását követően 5 évvel használható a készülék. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-18

Tisztelt Dr.Endre Veronika! 
Sérvműtétemen hálót építettek be a hasfalamba. Cukorbetegségem miatt nagyon szeretném használni a Flabélos edzőgépet. Kérem szíves válaszát, hogy használhatom-e, nagyon fontos lenne számomra. 
Köszönettel: B.Mária

KEDVES MÁRIA!

A hasba beültetett háló nem kizáró ok a készülék használatára.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-18

T. Dr. Nő! 
A nyakam el van meszesedve és sajnos előfordul,hogy az arcom is bizsereg. Azt szeretném megkérdezni, ajánlaná-e a Flabélost? Nem szedek gyógyszert és 55 éves vagyok. Köszönöm válaszát.

KEDVES HÖLGYEM!

Nyaki gerinc meszesedésnél természetesen használható a tréner.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-18

Tisztelt Doktornő! 
52 éves vagyok, colitis ulcerosam, illetve kezdődő Chron betegségem van, magas vérnyomásom, és jelentős túlsúlyom. Használhatom- e a FLABéLOS gépet, és mennyit? Köszönettel: Sz.Irén

KEDVES IRÉN!

Természetesen használhatja, túlsúlyának jót tesz. Az említett két vastagbél betegségben pedig csak aktív szakban kell kerülni a tréner használatát.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-18

Tisztelt Dr.Endre Veronika! 
Nagyon szeretném a Flabélos gépet kipróbálni, cukorbeteg vagyok. Volt egy vastagbél műtétem, és ebből kifolyólag két sérvműtétem. Az utolsó műtétnél hálót tettek a hasamba. Szeretném tudni, hogy a háló kizárja-e a készülék használatát. Várom szíves válaszát. Köszönettel.

KEDVES KÉRDEZŐ!

A hasba beültetett háló nem kizáró ok a készülék használatára.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-18

Kedves Doktornő!
Júniusban kisebb rákos daganatot operáltak ki a mellemből. Azóta panaszmentes vagyok, szépen meggyógyult a seb is. Használhatom-e a Flabelos-t?
Előre is köszönöm válaszát!
Üdv. B.Judit

KEDVES JUDIT!

Rosszindulatú daganatos megbetegedésben a vibrációs tréner nem alkalmazható.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-18

Tisztelt Címzett!
Örömmel vettem szeptember elején, hogy rátaláltam a Flabélosra. Úgy érzem használt, és nagyon jó. Sajnos tavaly volt egy enyhe trombózisom. Most meg mélyvénás. Az lenne a kérdésem, hogy ha helyre jövök használható a gép továbbra is, vagy mivel volt ilyen problémám, már nem lehet? A kialakulás halmozott alapon van sajnos. 
Előre is nagyon köszönöm a válaszát. Krisztina

KEDVES KRISZTINA!

Mélyvénás folyamatot követően legalább 3 hónapig a készülék nem használható. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-17

Kedves Doktornő! 
Ha valaki vérhígítót szed, akkor használhatja a Flabit? 
Köszönettel: Évi

KEDVES ÉVI!

Vérhígító mellett, alapbetegségétől függ, hogy használhatja-e a készüléket.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-17

Tisztelt Doktornő! 
Egyik vendégemnél évekkel korábban 2 eret cseréltek a szívénél, így használhatja-e a gépet? Jól van, tünetmentes, a gép a szívet kíméli ugyebár a mozgás meg alapból jót tesz..
Köszönettel: Diána.

KEDVES DIÁNA!

A koszorúér beteg használhatja a készüléket.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-17

Kedves Endre Veronika! 
Stroke-kal kapcsolatban lenne kérdésem: ha nem tud állni rajta hatásos az ülő pozíció is? Vagy széket elé és csak a lábait fel? Vagy P1? Vagy pl végig 4-5 vagy 6 os fokozat?
Köszönettel L Orsolya.

KEDVES ORSOLYA!

Természetesen egyensúlyzavar esetén széken ülve is hatásos a készülék. Mind az 1. fokozat, mind 4-5 fokozat megfelelő.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-16

Tisztelt Doktornő! 
A jóindulatú daganattal mi a helyzet? Ugye lehet flabizni, ha valakinek, mondjuk, a mellében van egy csomó? Orvos látta, nem rosszindulatú, rendszeresen felülvizsgálják, nincs vele probléma. 
Köszönettel Tercsi.

KEDVES TERCSI!

Az emlőben levő elváltozás miatt további orvosi ellenőrzés szükséges. A vibrációs tréner alkalmazását nem javaslom, amíg a diagnosis nem tisztázott.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-16

Kedves Doktornő! 
Egy hölgy elhozta a Flabira feszes Achilles ínnel -izomtónus eloszlási zavarral rendelkező 5 éves fiát. Már járt a kisfiú 4 hónapig Flabira, de azóta már megszűnt a közelükben. Gondolom, akkor javított a helyzeten, ha megint szeretne járni, viszont vajon milyen feladatot kéne csinálni és hányas fokozaton?
Köszönettel: SZ.P.Eszter.

KEDVES ESZTER!

A kisfiúnak, mivel még csak 5 éves, csak alacsony fokozaton javaslom a vibrációs trénert.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-15

Kedves Doktornő! 
Vese cisztával használható-e a gép? 
Köszönettel: V Erzsébet.

KEDVES ERZSÉBET!

Vesecystával a gép használható, amennyiben nem polycystás veséről van szó, illetőleg a vesecysta mérete nem haladja meg azt, amikor már a műtét szóba jön.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-14

Kedves Doktornő!
Szeretném megkérdezni, hogy esetlegesen még nem ismert terhességre veszélyes lehet-e a gép használata. 
Köszönettel,B.Mária

KEDVES B. MÁRIA!

Fertilis korú nőknél a terhesség mindig potenciális. Vérzéskimaradás első jelénél un. terhességi teszt elvégzése ajánlott. Bizonytalan eredmény esetén néhány napos kihagyás. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-13

Tisztelt Doktornő!
Érdeklődöm, hogy érelmeszesedés miatti stent beültetés után használható-e a vibrációs gép?
Üdvözlettel:
Élesné

KEDVES ÉLESNÉ!

A Stent beültetését követően legalább 3 hónap várakozás szükséges. Ezt követően óvatos –kis fokozattal történő felvetését javasolnám 4-6, hetente 2-vel emelve. A módozat pedig, a gép mellett széken ülve, lábait a vibrációs trénerre helyezve. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-12

Tisztelt Doktornő!
Érdeklődni szeretnék, hogy gerincsérvvel lehet-e használni?
Köszönöm válaszát!

Gerincsérv nem aktív szakaszában használható a készülék. 
Üdvözlettel: Dr Endre Veronika

2012-11-11

Tisztelt Doktornő!
Használhatja-e valaki a gépet, egy 60 éves néni, akinek a combcsontja nem megfelelően illeszkedik a medencében, hanem egy kicsit lejjebb van? Bicegve is jár, és az orvosok a protézissel fenyegetik őt. Gondolta, hátha ezzel megúszhatná a műtétet.... Meszesedése is van. 
Válaszát megköszönve, tisztelettel: 
K. Kata

KEDVES V.KATA.

Szeretném, ha elküldené nekem a rtg eredményét, ennek tükrében tudok véleményt mondani. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-10

T.Doktornő.
Inzulinnal kezelt cukorbeteg vagyok. 50 perc séta mérhetően csökkenti a vércukor szintemet. Ezzel szemben 10 perc Flabélos egyáltalán nem. Miért? Nincs izommunka? Mit csinálok rosszul?
Válaszát előre is köszönve:M.György

KEDVES M.GYÖRGY!

A készülék meglehetősen aktív munkát végez, olyannyira, hogy vigyázni kell, nehogy a vércukorszint kórosan alacsonyra csökkenjen. Ezt mérésekkel is bizonyították. Több dolgot is figyelembe kell venni. Egyrészt, ha tartósan használja a készüléket a HgA1 szint kedvezően alakul. Másrészt, lehet, hogy a Flabélos használatakor kissé nagyobb szénhidrát adagot fogyaszt. Javaslom tartós és rendszeres alkalmazását és megfelelő diétát. Az eredmény nem marad el. 
Üdvözlettel: Dr . Endre Veronika

2012-11-09

Mellrák műtétet követően kemoterápia, és sugárkezelés alatt lehet-e használni?

A kérdésére válaszolva ebben a betegségben a jelenlegi kezelések mellett nem alkalmazható a készülék. 
Tisztelettel: Dr . Endre Veronika

2012-11-08

Tisztelt Doktornő(k)!
Két évvel ezelőtt Hodgkin-limfóma miatt őssejt transzplantációban részesültem, aminek mellékhatásaként erős neuropátia jelentkezett a lábamban, gyakorlatilag lebénult a bal lábfejem. Azóta rendszeresen sportolok, már majdnem olyan a fizikumom, mint régen.
Érdeklődnék, hogy az én esetemben alkalmazható-e ez a gép, vagy inkább nem ajánlott?
Köszönettel: S. Adrienn

KEDVES ADRIENN!

A vérképzőszervi betegsége teljes gyógyulása -5 év- után jön szóba a készülék használata. Sajnos jelenleg ellenjavallt. Addig is biztatom a további kitartó sportolásra. 
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-07

Kedves Doktornő!
Férjemnek 2 helyen is az ágyéki szakaszon gerincsérve van, lábba kisugárzó tüneteket produkál MR- alapján műtétre jegyezte elő az orvosa. Most csak fájdalomcsillapítóval tud élni kb. 5 hét még a műtét. Addig is mit csinálhat, azt a választ kapta, amit tud, már rosszabb úgy sem lesz a helyzete. 42 éves, nagyon fiatal és nagyobb tünetek nélkül kapta ezt a betegséget. Ön szerint alkalmas ez a gép a fájdalom csillapítására, egyáltalán ráállhat? 
Köszönöm
Brigitta

KEDVES BRIGITTA!

A műtéten, amit javasoltak át kell esni a férjének. Műtét után, kedvező esetben 3 hónap múlva, jön szóba a Flabélos alkalmazása. Esetleg ebben az időpontban ismételten konzultáljunk. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-07

Tisztelt Endre dr,Nő! Én is szeretnék érdeklődni a Flabélos testvibrációs géppel kapcsolatban! Az én gyermekem is megvette, de tudnia kell, hogy három évvel ezelőtt vese transzplantáción esett át, és félek, hogy a rezgés talán rossz hatással lehet az új vesére (a polycistas vese miatt történt). Kérem, szíveskedjék megnyugtatni, mert egy anya csak izgalommal nézi ezeket a csodás új találmányokat. Különben ő nagyon szereti,keringésére ,súlyára cukorbetegségére biztos jó lenne!!!!!!De a vese??? Várom válaszát. 
Tisztelettel: V.Tercsi

TISZTELT V. TERCSI!

Ezek szerint gyermeke már használja a készüléket, ami nem ellenjavallt. Alapbetegségét kontrollálják. Vérnyomását kell rendben tartani. Betegsége a gép használatát nem ellenjavallja. Természetesen az alacsonyabb fokozatokat javasolnám. 
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-07

Kedves Dorktornő!
Esztétikai illetve megelőző jelleggel volt visszérműtétem 4 éve. Itt-ott, azóta is, jobban látszódnak a felszíni erek, enyhe tágulatok is jöttek újra elő. Trombózisom sosem volt, viszont nem tudom, hajlamos vagyok-e rá, így félek a gépet használni. Önnek mi a véleménye?
Ági

KEDVES ÁGI!

A fent említett műtéte után a Flabelos készülék használható. A fokozat beállítást max:15-ig javaslom. Napi 20 perc-et ne lépje túl. 
Üdvözlettel:Dr. Endre Veronika

2012-11-06

Tisztelt Doktornő!
Arról szeretnék érdeklődni, milyen speciális gyakorlatok kellenek az alábbi hatás eléréséhez. „Speciális gyakorlatokkal sokkal hatékonyabban edzhetők a belső izmok (hatékony intim torna), így szülés után visszanyerhető a belső izmok korábbi tónusa és feszessége, megállítható az idős korban gyakori inkontinencia.” Létezik esetleg erről videó?
Válaszát előre is köszönöm szépen. S. Márta

KEDVES S.MÁRTA!

Inkontinenciánál illetve szülést követően kialakult méh tartószalagjainak meglazulásánál természetesen hatékony és szükséges a medence mélyizmainak tornáztatása, intimtorna. A Flabélos fentieknek jó alternatívája illetve kiegészítő kezelése. Erről pácienseim, akik hasonló problémákkal küszködtek, egyértelműen pozitívan számolnak be. Jó néhányuknál szinte az első kezelés után jelentkeztek a gyógyulás első jelei.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-06

Tisztelt Dr. Endre Veronika!
Én a Flabélos gép segítségével fogyni szeretnék. A kérdésem az lenne, hogy a siker eléréséhez heti hány alkalommal, hány perecet, és milyen étrendet javasol. Kb. 15 kg-ot szeretnék fogyni. Főleg, comb, has, derék részen. 
Várom szíves válaszát!
Köszönettel: R. Angéla

KEDVES R. ANGÉLA!

Testsúlyredukció esetén heti rendszerességgel legalább 3 alkalommal 20 perc szükséges, napi 20 perc ideálisabb lenne, ha van rá lehetősége. A kérdésében említett részeken elsősorban mozgatja meg.

Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-06

Tisztelt Doktornő! 
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a FLABéLOS használata milyen hatással lehet a pajzsmirigy problémákkal küzdőkre. Illetve, ha valaki pajzsmirigy gondok miatt túlsúlyos, akkor segíthet-e a karcsúsodásban a FLABéLOS rendszeres használata? 
Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelettel: 
Gajda Teréz

KEDVES GAJDA TERÉZ!

Pajzsmirigy betegségében a Flabelos használata nem ellenjavallt. Természetesen orvosi kezelése szükséges. A túlsúlyára mindenképpen ajánlom a készülék használatát. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-06

Tisztelt Doktornő!
Szeretném megkérdezni, epekővesség esetén is használható-e a Flabélos? A másik, gyors szívverésre Concort szedek, ebben az esetben lehet e használni a készüléket? Szeretném használni a készüléket, de amíg Ön nem ír vissza, nem merem, nehogy ártsak vele! 
Köszönöm. Üdvözlettel. Kisné Hajnalka

KEDVES KISNÉ HAJNALKA!

Mielőtt a Flabélost elkezdené használni az epekövesség megoldása szükséges, hiszen ennek mind rövid mind hosszú távon szövődményei lehetnek. Kérem, sebésszel konzultáljon. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-06

Tisztelt Doktornő! 
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a FLABéLOS milyen hatással lehet azokra a használókra, akiknél a nyaki csigolyák a gerinc csigolyáihoz hasonlóak és emiatt gyakori nyakfájás alakult ki. Segíthet a Flabi ezen a problémán? Vagy ilyen esetben nem is ajánlott a használata? 
Tisztelettel: 
Gajda Teréz

KEDVES TERÉZ!

A leletet szeretném látni, ha lehet, kérem, másolja be. Köszönettel:
Dr Endre Veronika

2012-11-04

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy akinek endometrózisa van, használhatja-e a Flabit?
Köszönöm

TISZTELT ÉRDEKLŐDŐ!

Az Ön által említetett nőgyógyászati kórképben alkalmazható a készülék. 
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2012-10-25

Tisztelt Doktornő!
L4-es és L5-ös csigolyák közötti porckorongsérvvel használható-e a Falbélos, és ha igen milyen fokozaton? 1 éve járok gyógytornászhoz, jelenleg tünetmentes vagyok, de szükséges a csigolyák körüli izmok erősítése.
Válaszát előre is köszönöm. P. Szabolcs

KEDVES SZABOLCS!

Tünetmentes gerincsérvével alacsony fokozaton 10-12-ig bezárólag alkalmazható a Flabelos. Jót tesz az izmoknak, szalagoknak. Porckorongsérves betegeim szívesen használják a készüléket. Izmaik, szalagok lazábbak. Az alapfolyamatot nem befolyásolja. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-10-24

Tisztelt Doktornő!
Szeretném megkérdezni, hogy méhben lévő mióma esetén, ami nem okoz gondot, használható-e a gép?
Köszönettel: Lné Csilla

KEDVES CSILLA!

A nőgyógyászati elváltozás, amit levelében jelzett semmilyen ellenjavallatot nem képez, nyugodtan használja a Flabélost. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-10-19

Tisztelt Doktornő!
Érdeklődnék, hogy Budapesten is tart-e magánrendelést? Nagyon szívesen járnék Önhöz!
Válaszát előre is köszönöm! Noémi

KEDVES NOEMI!

Érdeklődését köszönöm. Kecskeméten van magánrendelőm a városközpontban, Frangepán sétány 1. Budapesttől nem nagy távolság. Úgy hiszem .hogy egy konzultációt mindenképpen megér hogy megbeszéljük a problémáját.
Tel:30/3800143.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-10-19

Tisztelt Doktornő!
Rendszeresen fáj a hátam és súlyos térdízületi kopásom van.
Ilyen esetben használhatom a gépet? Fogynom kellene 10-15 kg-ot, mert a korom miatt (28 év), csak a túlsúly magyarázza a térdkopást.
Ülőmunkát végzek+kisbabával vagyok itthon.

Köszönöm kérdését. Természetesen a Flabélos az Ön esetében használható mind a túlsúlyára, mind a térdízületi kopásos folyamatra pozitív hatással van.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-10-17

Tisztelt Doktornő,
egy rutinvizsgálat során derült ki, hogy a jobboldali petefészkemben ciszta található. Egyelőre nincs vele teendőm, ellenőrzésre 2-3 hónap múlva kell mennem. Azt szeretném tudni, hogy a Flabélos gépet használhatom-e. Az lenne még a kérdésem, amennyiben az ember nincs tudatában az ellenjavallatokban szereplő betegségeknek, például a cisztával, mint az én esetemben, milyen károkat okozhat a gép használata. 
Köszönöm a válaszát előre is! Sarlós Katalin

KEDVES KATALIN!

A petefészek cysta mérete fontos. Kérem, küldje el a leleten szereplő eredményt! 
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2012-10-05

Tisztelt Dr. Endre Veronika,
A Flabélos géppel kapcsolatban szeretnék érdeklődni:
Mi Apukámmal mindketten ki fogjuk próbálni. Anyukámnak azonban súlyos sokizületi gyulladása van 10 éve (PCP), műtötték is a kezeit, illetve csontritkulása, melyre gyógyszereket szed, 5 éve szteroidokat szed, és 3 hónappal ezelőtt, csontritkulás következtében eltört 5 db csigolyája, amelyeket megműtöttek (összecsavarozták, és cementtel erősítették meg). Jelenleg fekszik, nehezen jár, ül (67 éves).
Szeretnék érdeklődni, hogy ő használhatná-e, illetve javítana-e a mozgékonyságán? (Sokáig feküdt csak, jelenleg is naponta 1 órán át gyógytornász foglalkozik vele.)
Várom szíves válaszát,
köszönettel:
T. Judit

TISZTELT T. JUDIT!

Érdeklődésére válaszolva, Édesanyjánál a beépített implantatum miatt sajnos a készülék használatát nem javaslom.
Használata koraibb stádiumban lett volna javallt, amikor még nem alakultak ki a szövődmények, mind a csontritkulás mind a bekövetkezett fractura kivédésére.
Sajnálom és jobbulást kívánok az Édesanyjának. 
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2012-10-04

Tisztelt Doktornő,
Sajnos nem tudjuk, hogy mikor következett be az infarktus, mert nem volt roham. Először a lába romlott fokozatosan, majd később a keze. A záró jelentésében gerincvelő elvékonyodás is szerepel. Kb. 6 éve van a jelenlegi állapot: a bal lábát nagyon korlátozottan tudja mozgatni, a balkeze behajlítva van a teste előtt, és a kézfeje görcsösen ökölbe szorul. Az orvosi vélemény az volt, hogy javulni nem fog, örüljünk, ha nem romlik. Ennek ellenére volt egy kis javulás. Vettem egy masszírozó matracot. A férjem szerint ennek köszönhetően az addig érzéketlen ballábát megint érzi, hogy van, és az ágyon fekve tudja mozgatni. A járásában ez még nem észlelhető. Nagyon szépen köszönöm, hogy foglalkozik a problémánkkal, üdvözlettel: V. Katalin

KEDVES KATALIN,

A betegség valószínüleg agyi keringészavar maradványtünete. Ha nincs betegségei között szívritmus zavar, ami esetleg kiválthatta volna agyi keringészavarát, vagy nincs más embóliaforrás, a készülék használata segíthet állapota fokozatos javulásában, illetve kondíciójának tartásában.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-10-04

Tisztelt Doktornő!
Érdeklődnék, hogy a Flabelos berendezés jót tesz-e súlyos térdízületi kopás esetében?
A férjemnek agytörzsi infarktus /nem hirtelen roham/ következtében fokozatosan majdnem teljesen lebénult a bal keze és a bal lába. Rövid szakaszokat meg tud tenni saját lábán, egyébként kerekes székkel közlekedik. A balkeze ökölbe szorul, és nem tud vele fogni. Javasolt lenne-e az ő esetében is használni?
Válaszát várva, tisztelettel:
V. Katalin

TISZTELT V. KATALIN,

A térdízületi arthrosisban kifejezetten ajánlott a készülék használata. Az izmokat jól átmozgatja, és a mikrokeringés fokozásával több oxygénhez juttatja a szöveteket. Továbbá több társállapot,-betegség mint pl. csontritkulás kialalakulását is segít megelőzni. Az agyi infarctus, mely defectállapot fennállásával gyógyult gyógyulásában szintén hatékony lehet, de ennek pontos megítéléséhez további adatokra van szükség. Például, mi volt az embóliaforrás? Mikor zajlott le a megbetegedés?
Üdvözlettel,
Dr. Endre Veronika

2012-09-24

Tisztelt Doktornő!
Elnézést, hogy levelemmel zavarom, kérdésem van az OTO Flabélos berendezéssel kapcsolatban.
58 éves vagyok, 18 éve sokizületi gyulladást állapítottak meg nálam, ami idővel szinte minden izületemet érintette. Négy évvel ezelőtt a jobb bokámat lemerevítették (az Ortopédiai Klinikán) mert a PCP teljesen tönkretette és már lépni se tudtam a fájdalomtól. Ez a gond a műtétet követően megszűnt. (estére bedagad, de ez elviselhető) Kérdésem az, hogy a műtött jobb és a PCP által érintett bal boka, és a térdizületeim miatt használhatnám-e a Flabélost.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
P. Krisztina

TISZTELT P. KRISZTINA!

Amennyiben a PCP nyugvó szakaszban van, érdemes lenne alacsonyabb fokozaton (6-8 fokozaton) megpróbálni a Flabelos-t. Semmiképpen nem képez ellenjavallatot a betegsége. Állóképességének fokozása pedig mindenképpen kívánatos.
Javulást kívánva: Dr Endre Veronika

2012-08-06

Tisztelt Doktornő! 
Szeretném kipróbálni a a Flabelos vibrációs tréningpadot. 58 éves asszony vagyok. Viszonylag rendszeresen tornázom, mozgok. Szeretném kikérni a szakmai véleményét, hogy a lent említett egészségi problémák mellett használhatom e a készüléket vagy nem ajánlott?
Közelmúltban készült röntgenfelvételem leírását ismertetem:
Rheumatoid arthritis főleg a kéz kisüzeleteiben (de térdben is) valamint gerrincsérv kitüremkedések a derékban.
Jobbra konvex dosrolumbalis scoliosis, fokozott háti kyphosis.Kiegyenesedett lunmbalis lordosis.L IV. discopathia.Osteoporosis( kezdődö stádium ) S.I. spina bifida. Mindkét gerincszakaszon spondy larthrosis.
Válaszát ezúton is megköszönöm.
tisztelettel
P. Miklósné

TISZTELT P. MIKLÓSNÉ!

Örülök, hogy ilyen sokat tesz az egészségéért. A leleteken leírt eltérések kezelésében a Flabelos használata javasolt. Kis fokozaton, 4-esen indítson, majd fokozatosan felfelé haladva javaslom az első héten 8-as fokozatig. A következő héten két-két fokozattal erősebben is lehet. Tapasztalataim szerint a gerincbetegségeknél kifejezetten kedvező a hatás.
Üdvözlettel: Dr Endre Veronika

2009-05-06 19:44:50

Tisztelt Dr Hegyi Gabriella! Áprilisban vásároltam egy vibrációs készüléket,a használati útmutatót gondosan áttanulmányoztam,de a segítségét szeretném kérni két kérdésben.Az egyik a férjemnek kettő nyaki gerinc sérve van nem tudom,hogy alacsony rezgésen használható-e a gép?A másik kérdésem,hogy gyermeket szeretnénk és nincs-e valamilyen káros hatása a magzatra amíg még nem derült ki a terhesség /kb.az első két hét/azt tudom,hogy terhesen nem lehet használni.Gyors válaszát előre is köszönöm.Üdv:Müller Beatrix

DR. HEGYI GABRIELLA
Nyaki porckorongsérv esetében magas rezgésszámmal lehet és teljesen laza nyaki izom tartással, hogy ne mozogjon sokat a fej- de óvatosan, ha szédülne, akkor csökkentse az alkalmazási időt. Terhességben nem, az elején meg azért nem- ha gyanú áll fenn, mert a magzat beágyazódása még nem biztos! Üdvözlettel: Dr. Hegyi Gabriella

2009-03-10 05:28:01

Vettünk vibrációs padot, de kicsit szédülök ha felállok rá, és hányingerem is van. A másik kérdésem hogy milyen körképeknél van hatása illetve van-e leírás betegségtípusonkénti használatra.Használhatja-e gerincsérvvel operált és csavarokkal fixált csigolyával rendelkező beteg a talpmasszírozót.Fém implantátummal mit használhatnak? A sok vibrációs pad közül mindegyik cég a sajátját dícséri, és a konkurenciáról rossz a vélemény. Hogy tudjuk alátámasztani ennek a gépnek a létjogosultságát, illetve mi határozza meg a piacon levők közül melyik a jó hatású? Ami nem káros az egészségre.Rendkívül nagy az árkülönbség az egyes rezgőpadok között. pl. a body coach közel 2.millió Ft. Van-e lehetőség tanfolyam végzésére, nekem eü. végzettségem van de az alkalmazottnak nincs.Elvégeztem Voll tanfolyamot, és nem használhatom hivatalosan.Önnél is van tanfolyam úgy hallottam, lehet-e oda menni, ill. milyen egyéb tanfolyamra van lehetőség? Köszönöm

DR. HEGYI GABRIELLA
Tisztelt Kérdező! 1. Ha azonnal magas frekvenciára állítjuk a készüléket, akkor az nem mindenkinél vált ki kellemes vibrációs érzést. Van, akinél a labirintus ( hallásszerv) érzékenyebb és az csak alacsony rezgésszámon kondicionálja magát először. 2. Nincs használat beteségtípusokra, de a használati utasítás pontosan tartalmazza, kik azok, akiknél javasolt az alkalmazás egészségügyi célra és kik, akiknél nem ( Vagyis ellenajavallt.) 3. a fittness - wellness célra egészségesek alkalmazhatják edzéstervnek megfelelően, azaz növekvő terheléssel. ( P1, P2 , stb. manuális program) 4. Az árkülönbségek okainak elemzése a hasonló termékeknél nem cégünk feladata, a piac szabad, igy az árképzések között is loehet és van különbség. 5. A Voll tanfolyam- mint műszeres diagnosztikai felmérés- orvosi feladat. ( 11/96 NM R. alapján). 6. Tanfolyami értesítést küldünk, amennyiben szervezünk. üdv: Dr. Hegyi Gabriella

2009-03-09 09:39:08

Tisztelt Dr. Hegyi Gabriella! Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy milyen hatással van a vibráció az epeköves betegekre? Nekem sajnos epekövem van, de szeretnék a FLABéLOS tréningpad segítségével megszabadulni a túlsúlyomtól. Válaszát köszönöm!

DR. HEGYI GABRIELLA
Amennyiben a betegnek több, apró epeköve- veseköve van, a vibráció hatására elindulhatnak a követk ( vagy a kis kő) és elzárhatja az epevezetéket, akkor kolika formjában epegörcse keletkezhet. Nagyobb soliter kő esetében nincs ilyen veszély. Kisebb vesekövet lejutását viszont elősegítheti a hólyag felé, ami jó hatás...

2009-02-23 12:50:15

Tisztelt Dr Hegyi Gariella szeretném megkérdezni,hogy a FLABéLOSt edzögépet parkinzón kórós betegek hastnálhatják e? Ön mit javasol? Köszönettel Farkas Mónika

DR. HEGYI GABRIELLA
Igen, ha megfelelő állóképességgel és stabilitással rendelekeznek!

 
 

2008-10-16 00:00:00

3 hónapja combprotézist kaptam, használhatom-e a talpmasszázs készülékeket?

DR. HEGYI GABRIELLA
Igen, nyugodtan használhatja a talpmasszázs készüléket, de a csípőizületet fixálni kell. "Chi" gépet például nem használhat, az kimozgatja. Jobbulás kívánok!

 

TISZTELT SZ. BEATRIX!

Anaemia perniciósa és kisebb gerincsérve mellett használható a készülék.
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-18

Tisztelt Dr.Endre Veronika! 
Sérvműtétemen hálót építettek be a hasfalamba. Cukorbetegségem miatt nagyon szeretném használni a Flabélos edzőgépet. Kérem szíves válaszát, hogy használhatom-e, nagyon fontos lenne számomra. 
Köszönettel: B.Mária

KEDVES MÁRIA!

A hasba beültetett háló nem kizáró ok a készülék használatára.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-18

Tisztelt Dr.Endre Veronika! 
Nagyon szeretném a Flabélos gépet kipróbálni, cukorbeteg vagyok. Volt egy vastagbél műtétem, és ebből kifolyólag két sérvműtétem. Az utolsó műtétnél hálót tettek a hasamba. Szeretném tudni, hogy a háló kizárja-e a készülék használatát. Várom szíves válaszát. Köszönettel.

KEDVES KÉRDEZŐ!

A hasba beültetett háló nem kizáró ok a készülék használatára.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-11-12

Tisztelt Doktornő!
Érdeklődni szeretnék, hogy gerincsérvvel lehet-e használni?
Köszönöm válaszát!

Gerincsérv nem aktív szakaszában használható a készülék. 
Üdvözlettel: Dr Endre Veronika

2012-11-07

Kedves Doktornő!
Férjemnek 2 helyen is az ágyéki szakaszon gerincsérve van, lábba kisugárzó tüneteket produkál MR- alapján műtétre jegyezte elő az orvosa. Most csak fájdalomcsillapítóval tud élni kb. 5 hét még a műtét. Addig is mit csinálhat, azt a választ kapta, amit tud, már rosszabb úgy sem lesz a helyzete. 42 éves, nagyon fiatal és nagyobb tünetek nélkül kapta ezt a betegséget. Ön szerint alkalmas ez a gép a fájdalom csillapítására, egyáltalán ráállhat? 
Köszönöm
Brigitta

KEDVES BRIGITTA!

A műtéten, amit javasoltak át kell esni a férjének. Műtét után, kedvező esetben 3 hónap múlva, jön szóba a Flabélos alkalmazása. Esetleg ebben az időpontban ismételten konzultáljunk. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-10-25

Tisztelt Doktornő!
L4-es és L5-ös csigolyák közötti porckorongsérvvel használható-e a Falbélos, és ha igen milyen fokozaton? 1 éve járok gyógytornászhoz, jelenleg tünetmentes vagyok, de szükséges a csigolyák körüli izmok erősítése.
Válaszát előre is köszönöm. P. Szabolcs

KEDVES SZABOLCS!

Tünetmentes gerincsérvével alacsony fokozaton 10-12-ig bezárólag alkalmazható a Flabelos. Jót tesz az izmoknak, szalagoknak. Porckorongsérves betegeim szívesen használják a készüléket. Izmaik, szalagok lazábbak. Az alapfolyamatot nem befolyásolja. 
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2012-08-06

Tisztelt Doktornő! 
Szeretném kipróbálni a a Flabelos vibrációs tréningpadot. 58 éves asszony vagyok. Viszonylag rendszeresen tornázom, mozgok. Szeretném kikérni a szakmai véleményét, hogy a lent említett egészségi problémák mellett használhatom e a készüléket vagy nem ajánlott?
Közelmúltban készült röntgenfelvételem leírását ismertetem:
Rheumatoid arthritis főleg a kéz kisüzeleteiben (de térdben is) valamint gerrincsérv kitüremkedések a derékban.
Jobbra konvex dosrolumbalis scoliosis, fokozott háti kyphosis.Kiegyenesedett lunmbalis lordosis.L IV. discopathia.Osteoporosis( kezdődö stádium ) S.I. spina bifida. Mindkét gerincszakaszon spondy larthrosis.
Válaszát ezúton is megköszönöm.
tisztelettel
P. Miklósné

TISZTELT P. MIKLÓSNÉ!

Örülök, hogy ilyen sokat tesz az egészségéért. A leleteken leírt eltérések kezelésében a Flabelos használata javasolt. Kis fokozaton, 4-esen indítson, majd fokozatosan felfelé haladva javaslom az első héten 8-as fokozatig. A következő héten két-két fokozattal erősebben is lehet. Tapasztalataim szerint a gerincbetegségeknél kifejezetten kedvező a hatás.
Üdvözlettel: Dr Endre Veronika

2009-05-06 19:44:50

Tisztelt Dr Hegyi Gabriella! Áprilisban vásároltam egy vibrációs készüléket,a használati útmutatót gondosan áttanulmányoztam,de a segítségét szeretném kérni két kérdésben.Az egyik a férjemnek kettő nyaki gerinc sérve van nem tudom,hogy alacsony rezgésen használható-e a gép?A másik kérdésem,hogy gyermeket szeretnénk és nincs-e valamilyen káros hatása a magzatra amíg még nem derült ki a terhesség /kb.az első két hét/azt tudom,hogy terhesen nem lehet használni.Gyors válaszát előre is köszönöm.Üdv:Müller Beatrix

DR. HEGYI GABRIELLA
Nyaki porckorongsérv esetében magas rezgésszámmal lehet és teljesen laza nyaki izom tartással, hogy ne mozogjon sokat a fej- de óvatosan, ha szédülne, akkor csökkentse az alkalmazási időt. Terhességben nem, az elején meg azért nem- ha gyanú áll fenn, mert a magzat beágyazódása még nem biztos! Üdvözlettel: Dr. Hegyi Gabriella

2009-03-10 05:28:01

Vettünk vibrációs padot, de kicsit szédülök ha felállok rá, és hányingerem is van. A másik kérdésem hogy milyen körképeknél van hatása illetve van-e leírás betegségtípusonkénti használatra.Használhatja-e gerincsérvvel operált és csavarokkal fixált csigolyával rendelkező beteg a talpmasszírozót.Fém implantátummal mit használhatnak? A sok vibrációs pad közül mindegyik cég a sajátját dícséri, és a konkurenciáról rossz a vélemény. Hogy tudjuk alátámasztani ennek a gépnek a létjogosultságát, illetve mi határozza meg a piacon levők közül melyik a jó hatású? Ami nem káros az egészségre.Rendkívül nagy az árkülönbség az egyes rezgőpadok között. pl. a body coach közel 2.millió Ft. Van-e lehetőség tanfolyam végzésére, nekem eü. végzettségem van de az alkalmazottnak nincs.Elvégeztem Voll tanfolyamot, és nem használhatom hivatalosan.Önnél is van tanfolyam úgy hallottam, lehet-e oda menni, ill. milyen egyéb tanfolyamra van lehetőség? Köszönöm

DR. HEGYI GABRIELLA
Tisztelt Kérdező! 1. Ha azonnal magas frekvenciára állítjuk a készüléket, akkor az nem mindenkinél vált ki kellemes vibrációs érzést. Van, akinél a labirintus ( hallásszerv) érzékenyebb és az csak alacsony rezgésszámon kondicionálja magát először. 2. Nincs használat beteségtípusokra, de a használati utasítás pontosan tartalmazza, kik azok, akiknél javasolt az alkalmazás egészségügyi célra és kik, akiknél nem ( Vagyis ellenajavallt.) 3. a fittness - wellness célra egészségesek alkalmazhatják edzéstervnek megfelelően, azaz növekvő terheléssel. ( P1, P2 , stb. manuális program) 4. Az árkülönbségek okainak elemzése a hasonló termékeknél nem cégünk feladata, a piac szabad, igy az árképzések között is loehet és van különbség. 5. A Voll tanfolyam- mint műszeres diagnosztikai felmérés- orvosi feladat. ( 11/96 NM R. alapján). 6. Tanfolyami értesítést küldünk, amennyiben szervezünk. üdv: Dr. Hegyi Gabriella